Bebelusii plang din motive simple, ca ii dor burtica, ca au nevoie de atentie, ca vor sa stie ca esti langa ei, ca vor sa vorbeasca, ca ii deranjeaza scutecul si vor sa fie schimbati sau ca le este faome. Cum sa-l linistesti pe bebelus este o intrebare care apare in mintea multor persoane. Nicio metoda nu este sigura, ca sa spun asa. Daca vrea sa planga, bebelusul o va face, insa o sa incerc sa-ti prezint mai jos cateva metode care te ajuta sa-l calmezi pe cel mic.

Inainte de a-ti prezenta cateva metoda despre cum sa-l linistesti pe bebelus, este foarte important sa retii faptul ca, in cazul in care cel mic prezinta simptomele de mai jos, este necesar sa contactezi medicul:

  • febra
  • dificultati de respiratie
  • diaree
  • varsaturi
  • plansul devine pronuntat atunci cand ii este schimbata pozitia

Cum sa-l linistesti pe bebelus

Zgomotul alb (link -10 ore de ploaie)

Face minuni! Va spun din propria experienta ca a ajutat foarte mult, mai ales in perioada colicilor. Exista o explicatie foarte simpla – cand bebelusii sunt in burtica ei aud un fel de hasait produs de vasele de sange si organele interne. Astfel, o reproducere a aceluiasi sunet ii ajuta sa se linisteasca, simtindu-se in burtica mamicii din nou.

Infasarea

Pe aceeasi tema, si anume recreerea mediului din care acestia au fost scosi, bebelusii pot fi infasati, simuland astfel senzatia din burtica mamei.

Adormirea la san

Pe cat de frumoasa ar fi senzatia ca iti tii puiul in brate, pe atat de periculoasa este. Il vei face sa fie prea dependent de tine. Va dori sa doarma la san mereu facandu-i astfel mai grea trecerea la intarcare sau cresa.

Tine-l in brate

Cand ai facut deja totul, i-ai schimbat scutecul, i-ai dat de mancare si totusi plange in continuare, fie il doare ceva, fie vrea sa se simta protejat. Frica bebelusului este ca ramane singur si nu are nimeni grija de el. Asa ca, tinutul in brate si leganatul il poate ajuta.

Folie auto

Am inclus partea asta aici doar pentru a face referire la penultimul articol :). Totusi nu este atat de iesit din context, deoarece mi-am pus folie pe masina cu intentia de a-l proteja pe cel mic de soarele puternic de care vom avea partea vara aceasta. Daca te intereseaza, te invit sa citesti articoul – ce tip de folie auto poti pune pe geamurile masinii.