Am vazut recent clipul lui Dan de la ZonaIT in care i-a luat interviu lui George Buhnici, clip ce are nici mai mult nici mai putin de 1 ora si 25 de minute. Va spun ca l-am urmarit fara sa ma plictisesc si m-a impresionat si mi-a placut conversatia lor si de asemenea m-a ajutat sa imi lamuresc niste lucruri despre care nu m-am interesat deloc pana acum.


5G-ul a fost unul dintre subiectele abordate si oricat de mult hate exista pe subiectul asta, nu trebuie sa sa luam in deradere toate avantajele pe care le aduce si caile pe care le deschide. Prin clipul celor 2 am realizat cat de in urma suntem si unde putem ajunge daca nu adoptam cat mai repede tehnologia. Putem ajunge foarte usor de la lideri in IT (sau cel putin acolo sus) la cineva care nu conteaza, pierzand astfel pana si lucrul acesta care face Romania sa conteze in fata celorlalti.

Daca stai sa te gandesti putin, asa si rezolutia de 800×600 era indeajuns, si 3G-ul te multumea pt ca aveai net, prost, dar era net, pana si dial-up-ul in cazul in care ati prins perioada te ajuta sa iti descarci referate de pe net (si cam atat ca altfel plateai prea mult), insa intrebarea este, ai mai putea trai doar cu aceste tehnologii, facand ceea ce faci sau ai facut zilele trecute? Iti spun eu ca sigur nu! Daca iti place sa urmaresti clipuri pe YouTube, nu cred ca ti-ar placea sa stai o zi ca sa se incarce un clip de 10 min in 144p. De asemenea nu cred ca vrei sa ramai fara GPS. Si tot asa… Saltul acesta il putem simti si de la trecerea de la 4G la 5G sau chiar 6G care este deja in teste.

Pentru multe alte subiecte interesante te invit sa urmaresti clipul amintit mai sus:


iar daca te-ar interesa niste casti over-ear, am scris un articol despre posibilele Apple Airpods Studio, primele astfel de casti de la Apple.