De multe ori m-am intrebat si eu acelasi lucru, pana am dat de urmatorul articol. Asa ca, hai sa vedem cum trimiti mesaje pe WhatsApp fara sa ai numarul salvat in agenda telefonului.

WhatsApp are o optiune numita Click to Chat si atata timp cat ai numarul persoanei cu care doresti sa vorbesti, iar persoana respectiva are un cont activ nu trebuie decat sa iti construiesti un link special si din momentul respectiv poti incepe conversatia.

Merge pe iPhone, Android si WhatsApp Web. Hai sa vedem ce trebuie sa faci exact…

Cum trimiti mesaje pe WhatsApp fara sa ai numarul memorat in agenda telefonului

  • Intra in browser (Chrome, Safari, Internet Explorer, Firefox etc)
  • Mergi catre adresa https://wa.me/<numar de telefon>, unde numarul contine si codul de tara, fara primele zerouri. De exemplu https://wa.me/40700123456
  • Pe ecran o sa apara o fereastra cu un buton mare si verde pe care vei putea apasa si iti va deschide aplicatia de WhatsApp. Tot in acelasi ecran e posibil sa iti apara o fereastra in care browser-ul iti cere drepturi pentru a face acest lucru. Va trebui sa dai pe Allow (permite).
  • Acum poti incepe conversatia cu persoana respectiva

Bonus

Pe langa pasii explicati anterior, poti adauga chiar si un mesaj initial. Url-ul este putin diferit fata de cel prezentat anterior, deorece contine si mesajul in sine. Arata asa:

  • https://wa.me/4070012345?text=Sunt%20interesat%20de%20produsul%20dumneavoastra

In loc de ” “(spatiu), trebuie sa folositi caracterele %20. Nu e nevoie sa faceti acest lucru manual, ci puteti copia textul pe care vreti sa il trimiteti intr-un tool online pentru url encoding, cum ar fi acesta Url Encoder

Lasa-mi un comentariu mai jos daca ti s-a parut util. Mersi!