Da! Primii 50 de bitcoini mutati pentru prima oara in istorie din portofelul personal catre o adresa de Coinbase!

Ce sunt criptomonedele?

Vorbeam in articolul acesta despre experienta mea cu monedele virtuale, de cand am auzit de ele si cum a decurs tranzactionarea criptomonedelor de-a lungul timpului. Astfel, daca nu esti inca foarte familiarizat cu partea aceasta, iti recomand sa citesti postarea mentionata anterior.

Halving-ul Bitcoin

De asemenea recent a avut loc halving-ul Bitcoin. Mai multe despre ce inseamna halving si care sunt predictiile in cazul acesta puteti citi in articolul Halvingul Bitcoin are loc in cateva zile.

Primii 50 de Bitcoini mutati

Cel care a mutat in urma cu cateva ore cei 50 de bitcoini, primele monede minate vreodata, a transferat de-a lungul timpului, incepand cu 2010, peste 1000 de bitcoin (pretul actual al unuia este de 9505$), dintre care 200 au fost la un moment dat transferati catre un portofofel ce contine peste 5000 de Bitcoin.

Nu cred ca cel in cauza este Satoshi, deoarece monedele au fost minate in August 2010. Satoshi Nakamoto este doar un pseudonim si este numele care apare in whitepaperul Bitcoin. Se presupune ca intelegea si era un dezvoltator incredebil de bun in C++, cunostinte extrem de bune de economie si de criptografie. Se presupune ca are in jur de 1 milion de Bitcoin care valoreaza in ziua de azi 9.5 miliarde de dolari, cont de care nu s-a atins niciodata pana acum. Totusi, acest numar, 1 milion, este doar o presupunere. Alte indicii sugereaza ca detine mult mai multi bitcoini, dar nu se poate verifica. Citeste mai multe despre el in articolul Cine este Satoshi Nakamoto?

Un alt motiv care ma face sa cred ca motivele pentru care nu ar fi Satoshi sunt destul de solide, il reprezinta faptul ca un user cu numele whoamisoon a postat pe forumul bitcointalk, pe data de 10 martie, o intrebare cu privire la vanzarea unui bitcoini pe care i-a minat cu foarte mult timp in urma. Dupa transfer, nu a mai intrat pe topicul respectiv. Il gasiti aici