Zilele acestea a trebuit sa fac cateva drumuri prin tara, mergand peste 300 de km intr-un weekend. Si nu, nu am facut-o fiindca am scapat. de “izolare”, ci pentru ca a trebuit sa vizitez cateva proprietati din alte localitati. Cu ocazia asta am vazut, am trait si va prezint si voua cum arata starea de alerta…

Primul drum pe care l-am facut, duminica, a fost de aproximativ 100 de km si nu am vazut absolut nicio masina de politie pe strada. Pe marginea drumului, in localitati erau persoane care vindeau fructe si legume.

In Bucuresti, totul era ca intr-o zi normala de duminica dupa-amiaza, foarte multa lume la pas si mult mai multe masini pe drum. Unii nu aveau masca, iar altii aveau, dar o purtau pe barbie.

Luni dimineata am plecat din Bucuresti spre o alta destinatie aflata la 200 de km departare. La intrarea in oras, banda era blocata, waze-ul arata drumul cu rosu, iar politia era inexistenta. Nici nu vreau sa ma gandec cum a fost ziua celor care stau la periferie si lucreaza in centrul orasului. Sunt curios cum era la metrou?! Presupun ca mult mai liber ca de obicei.

Pare ca lumea nu mai tine cont de nimic dupa ridicarea starii de urgenta. Totul parca a revenit la normal… Sau poate doar mi se pare mie, agitatia fiind doar in capul meu, obisnuit cu linistea si monotonia pandemiei…

Avem si o veste buna totusi. Primaria Capitalei a anuntat ca va distribui masti si manusi persoanelor in varsta si persoanelor cu dizabilitati. Citeste mai multe pe digi24 AICI.