Inainte de a auzi parerea mea in ceea ce priveste batalia macOs vs Windows, as vrea sa imi spui ce parere ai tu intr-un comentariu, mai jos. Pe parcurs o sa editez articolul si adaug parerea voastra in el (includ aici si eventualele bloguri/site-uri s.a. pe care le aveti, asa ca, in cazul in care https://teknaloji.ro ajunge mare de tot, poate va ajuta 😁)

.

.

.

Bun, mersi frumos ca ai facut asta. Chiar sunt curios ce parere ai. Eu fac parte din cei care au folosit Windows pentru ultimii 20 de ani din viata si recent am trecut la macOS.

macOS vs Windows

Motivele pentru care imi doream un Macbook au fost:

  • este usor
  • arata bine
  • eram interesat de integrarea cu ecosistemul Apple (avand deja un iPhone)
  • bateria tine mult (mai tarziu am descoperit ca nu tine chiar asa mult)
  • posibilitatea de a folosi laptopul fara un mouse si fara o tastatura (datorita touchpadului imens)
  • faptul ca pot avea un VM cu Windows care o sa mearga ok, spre deosebire de un laptop Windows based cu VM pe macOS care merge infect

Laptopul pe care il folosesc este un Macbook Pro 2019 cu i7, 32gb ram si 1Tb SSD. As fi dat 16000-18000 pe el inainte sa vad ce inseamna un Macbook? NU.

As da acum, dupa cateva luni de utilizare? Probabil ca da, in cazul in care as avea nevoie de device-ul respectiv. Cred ca putem exclude din start starea pe care ti-o da un device nou, de care esti interesat si iti doresti sa-l folosesti cat mai mult. A trecut destul de mult timp astfel incat opinia sa fie construita pe experienta de utilizare si nu altceva.

Mi se pare extraordinara experienta de utilizare pe care ti-o da ecosistemul: faptul ca se syncuieste total cu telefonul, poti trimite taburile din browser pe telefon (oricat de aberant si nefolositor ar suna, e extrem de util atunci cand vrei sa continui o cautare pe celalt device), ca poti suna sau primi apelurile pe laptop, ca primesti mesajele si pe laptop (foarte folositor atunci cand ai 2 factor auth prin sms), ca ai amprenta si e sincornizat cu iCloud.

Imi mai place touchbar-ul si optiunile pe care le poti customiza + trackpadul imens – ba chiar il folosesc fara mouse si fara tastatura.

VM-ul cu Windows merge decent cu 3 instante de Visual Studio deschise (i-am dat 25gb de ram).

Laptopul, avand in vedere specificatiile nu e chiar atat de usor pe cat ma asteptam, insa desgin-ul imi place maxim.

Nu imi place ca bateria tine putin in cazul in care ai cateva aplicatii care il chinuie putin (cum ar fi VMware-ul).

Nu imi place ca ma simt putin noob avand un trecut asa mare pe Windows, dar aspectul asta necesita timp.

Nu imi place ca se murdareste extrem de usor de amprente si este extrem de greu de sters.

Cam atat pentru moment!

Ultimul Macbook Pro il poti cumpara de aici.

Mersi!