M-am tot intrebat in ultima vreme, oare e ok sa plecam la tara, oare este safe, oare ne luam amenda? (inainte sa apara clarificarile date de MAE)

Sotia ma tot batea la cap ca nu mai suporta sa o vada pe cea mica stand in casa cand ea isi dorea afara (chiar daca nu stie inca sa vorbeasca, in fiecare zi arata cu degetul la usa de la intrare). Nu parea prea fericita cand o scoteam pe balcon. Nu avea alti copii cu care sa se joace, nu avea leagan, nu avea topogan si tot asa…

Si gandindu-ne noi tot asa, uite ca s-au marit amenzile de la 100 amenda minima, la 2000 RON. Din nou, ne-au venit in cap aceleasi intrebari.

Eh, nici sa exageram, cred ca la mijloc era si comoditatea (pentru ca aveam de carat o groaza de lucruri). Portbagajul masinii tipa, bancheta din spate era ocupata de scaunul de copil si alte plase, iar scaunul din fata dreapta nu inteleg de ce nu se plangea ca nu are centura pusa, la cate lucruri zaceau pe el. Uite mai jos o poza

M-am mutat la casa

Si-am plecat noi la drum. La iesirea din Bucuresti, pe centura, un echipaj de politie. S-au uitat lung la noi, mirandu-se probabil de cate lucruri erau in masina, dar nu au zis nimic. Nu am fost opriti. Aveam totusi declaratia la noi, cu motivul “munci agricole” asa cum ne-au sugerat cei de la TelVerde. Oricum, ar fi fost culmea sa primim amenda pentru ca vrem sa ne izolam la o casa la tara, unde nu locuieste nimeni. Ar fi fost dea dreptul stupid.

Peste 80 de km si o ora mai tarziu ajungem la destinatie, fara sa fim opriti. Bineinteles, toate lucrurile pe care in urma cu o ora si jumatate le-am pus in masina, urmau acum sa fie date jos si apoi aranjate prin casa.

Dam drumul la sobe, pornim centrala si incalzim incetisor casa, care devine noul nostru loc in urmatoarele luni. Acum asteptam factura la gaze 🙂

Numai bine, netul fusese bagat cu o saptamana in urma, asa ca puteam linistit sa lucrez de aici.

A fost cea mai buna decizie de cand #stamacasa. In loc sa ne “chinuim” iesind pe balcon sau in jurul blocului, aici avem curte, gradina si aer curat. Cea mica sta mai toata ziua afara, se joaca, alearga si se simte bine departe de ochii suparati ai vecinilor de cartier care parca vanau oamenii aflati la plimbare pe afara.

In plus este sanatos si pentru noi, adultii. Daca noi am fi rezistat mai bine in casa, tot este mai sanatos sa respiri un aer mai putin poluat si sa iti faci de lucru prin curte, fie ca pui ceva in gradina, fie ca o uzi, fie ca mesteresti diferite lucruri.

Asa ca, recomand tuturor care au aceasta posibilitate sa se mute intr-o casa, cu gradina si curte, mai ales ca starea de urgenta s-a prelungit cu inca o luna.

Da, poate nu ai toate posibilitatile pe care le-ai avea intr-un oras, insa, crede-ma, odata ce faci pasul de a pleca spre “casa de la tara”, sigur nu vei regreta.

Daca o faci, uite aici o recompensa. Vei putea citi/asculta carti la aer liber, in curte. Verifica urmatorul articol pentru a afla cum.